BOYUN DÜZLEŞMESİ NEDİR?
Sağlıklı bir vücut; omurga kafatasından kuyruk sokumuna kadar uzanan yapısında dört ayrı bölgede kavis gösterir. Bunlar boyun ve bel bölgesinde C harfi gibi, sırt ve kuyruk sokumu bölgesinde ters C harfi gibi görüntü verir. Bu kavislerin normalden fazla olması ya da az olması çeşitli omurga rahatsızlıklarına sebep olur. Kemiklerdeki bu oluşan değişiklikler hem farklı omurgalara hem de etrafında var olan kas grubu ve bağlara fazladan yük bindirerek birçok semptomun oluşmasına sebep olur. Boyun düzleşmesi; omurgada normal olması gereken bu eğriliğin azalması ve C harfi gibi görüntünün kaybolup düz bir görüntünün oluşması ya da C harfi görüntünün açısının azalması demektir.

Boyun Büzleşmesinin Belirtileri
-Boyun ile el ve ayak parmaklarında kas ağrıları olmak üzere sertlik
-Hareket kabiliyetinde azalma
-Baş ağrısı
-Koordinasyon sorunları
Kas zayıflığı
-Omurga deformitesi yani şekil bozukluğu
-Felç, ile mesane ve bağırsak kontrol sorunları sayılabilir.
Boyun düzleşmesi olan her birey aynı belirti ve semptomları yaşamaz. Özellikle felç, mesane kontrol sorunları ve bağırsak kontrol sorunları yalnızca çok ağır vakalarda

Boyun düzleşmesi ağrı yapar mı?

Boyun düzleşmesinde en sık görülen şikayet boyun ağrısıdır. Boyun düzleşmesinden kaynaklanan ağrı sırt ve omuza yayılabilir. Bazı durumlarda baş ağrısı da eşlik edebilir. Kola yayılan ağrı, uyuşma, karıncalanma, güçsüzlük gibi belirtiler de varsa düzleşmeyle birlikte altta yatan diğer sebeplerde araştırılmalıdır.

BOYUN DÜZELŞEMESİNDE TEDAVİ

Boyun düzleşmesi tedavisinde öncelikli olarak hastalının bir bütün olarak değerlendirilmesi ve nedene yönelik tedavi planlanması en önemli yaklaşımdır.
Şayet nedene yönelik tedavi yapıldığı zaman problemin kalıcı olarak çözüme ihtimali daha yüksektir.
Tedavide öncelikle ayrıntılı bir muayenesi ne bu muayene bulgularına göre tedavi yapılması gerekmektedir.
Tedavide son yıllarda en çok kullanılan en iyi sonuç alınan yöntemlerden bir tanesi nöralterapi, manuelterapi osteopati, kuru iğne tedavisi ve beraberinde olmazsa olmaz hasta eğitimi ve egzersiz tedavisidir.
Uygulanan bu tedavilerle birlikte hastaların büyük çoğunluğu sağlığına kavuşmakta problem büyük oranda çözülmektedir.