Kuru İğne Tedavisi
Farklı uzunluklardaki çok ince iğnelerin spazm olan kaslara batırılarak spazmın çözülmesini hedefleyen bir tedavi yöntemidir.
Kuru İğne Tedavisi Nedir?
Kuru iğneleme ve intramuskuler stimülasyon (İMS) olarak da bilinen kuru iğne tedavisi, halen Kanada’da yaşayan Dr. Gunn tarafından geliştirilen ameliyatsız ve ilaçsız bir ağrı tedavisi yöntemi olup kronik kas ve iskelet sistemi hastalıkları ile bu hastalıklara bağlı ağrıların tedavisinde etkilidir.
Kişinin muayenesi yapıldıktan, laboratuvar ve görüntüleme yöntemlerinden faydalanılarak tanı konduktan sonra, kuru iğne (İMS) tedavisi tek başına veya diğer tedavilerle kombine edilerek uygulanabilir. Genellikle seanslar halinde planlanır. Ağrılı kas spazmlarının tedavisinde etkili olan kuru iğne tedavisinde kullanılan gümüş iğneler, herhangi bir ilaç veya solüsyon içermediği için alerjik reaksiyonlara, ilaç etkileşimlerine ve ilaçtan kaynaklanan yan etkilere yol açmaz.
Kuru iğne (İMS) tedavisi nasıl yapılır?
Kuru iğne (İMS) tedavisinde çeşitli uzunluklarda, çok ince ve ilaç içermeyen kuru iğneler kullanılır. Bu özel gümüş iğnelerin spazm gözlenen kaslara batırılarak spazmın çözülmesi, tedavinin esasını oluşturur. Ağrılı ve spazmlı bölgede kasılmış olan birçok kas demeti olduğu için sıklıkla çok sayıda iğnenin kullanılması gerekebilir. Tekrarlayan veya kronikleşmiş ağrıda, spazmla birlikte doku sertleşmesi de gözlendiği için iğne sayısı ve iğneleme sıklığı artırılabilir.
Kuru iğne (İMS) tedavisinin akupunkturdan farkı nedir?
Kuru iğne (İMS) tedavisinde kullanılan gümüş iğneler akupunktur iğnelerine benzese de, kuru iğne tedavisi bir akupunktur yöntemi değildir. Akupunkturda iğneler belli noktalara batırılarak 20 dakika beklenirken, kuru iğne tedavisinde kaslara farklı derinliklerde iğneler batırılıp hemen çıkarılır. Akupunkturun etkisi anında oluşmazken, kuru iğne tedavisinde hemen etki gözlenir.
Kuru iğne (İMS) tedavisi hangi durumlarda kullanılır?
- Baş ağrısı
- Boyun ağrısı
- Sırt ağrısı
- Omuzda hareket kısıtlılığı ve omuz ağrısı
- Bel ağrısı
- Tenisçi ve golfçü dirseği
- Ağrılı kas spazmları
- Bilgisayar kullanımına bağlı ağrı
- Duruş bozukluğuna bağlı ağrı
- Miyofasiyal ağrı sendromu
- Kasık çekmesi (adduktor tendinit)
- El, dirsek, omuz, topuk ve kasık tendinitleri
- Diz ağrısı
- Kalça ağrısı
- Topuk ağrısı
- Siyatik ağrısı
- Spor yaralanmaları ve rehabilitasyonu
- Çene eklemi ağrısı
- Travma sonrası omurga ağrıları
- Boyun, sırt ve bel fıtıkları
Fibromiyaljide de kısmen etkili olan kuru iğne (İMS) tedavisinin ağrılı durumların dışında da bir çok kullanım alanı vardır: Cilt kırışıklıkları ve ciltteki küçük çukurlukların tedavisinde kullanılabilir, felçli hastaların omuz ve kalça sendromlarının tedavisinde rehabilitasyona olumlu katkısı olur, nöropatilerin tedavisinde kısmen etkilidir, eklem sertliğinde eklem hareketlerinin artırılmasına yardımcı olur.
Kuru iğne (İMS) tedavisi kimlere uygulanabilir?
Kuru iğne (İMS) tedavisi 12 yaşından büyük kişilere uygulanabilir. Kanamaya neden olmadığı için kişiyi rahatsız etmez.
Ağrılarınız Kaderiniz Değildir.
Bize ulaşın, ağrısız hayatınızın tadına varın…
Tedavilerimiz
Nöralterapi, Tetik Nokta Enjeksiyonları, Eklem Enjeksiyonları, Visseral Manuel Terapi, Scalp Akupunktur, Kuru iğne Tedavisi, Nogier Kulak Akupunktur, Ortopedik Manuel Terapi alanlarında hizmet vermekteyiz.